Reprezentanţii statului român poartă discuţiii pentru a aduce în România un al treilea producător auto important, după Renault şi Ford, în discuţii fiind cel puţin două companii internaţionale, dintre care una din Europa, potrivit declaraţiilor făcute de vicepremierul Costin Borc, într-o emisiune difuzată duminică la Digi 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii au mai făcut anterior referire la intenţia de a aduce în România un al treila producător auto, însă până acum nu au fost date detalii în acest sens.

"Este loc pentru un al treilea producător. Sunt discuţii. Sunt două companii, una din Europa, una din afara Europei ", a spus Borc.

Vicepremerul a refuzat să dea detalii, precizând că companiile cu care au loc dioscuţii nu doresc ca astfel de informaţii să fie făcute publice.

Principala piedică pentru atragerea de investiţii noi în sectorul auto este starea infrastructurii, consideră economiştii. 

La începutul lunii mai, gigantul auto german Daimler a anunţat că a preferat Polonia, şi nu România, pentru investiţia a circa 500 de milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de motoare, în vederea extinderii activităţilor de producţie în afara Germaniei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.