Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, marţi seară, că, până în prezent, au fost făcute peste 40.000 de plăţi cu cardul de energie, iar peste 13 milioane de lei au fost achitaţi din ajutorul pentru încălzire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Boloş a fost întrebat, marţi seară, la RTV, pentru câţi beneficiari sunt funcţionale cardurile de energie.

”1.740.000 sunt beneficiarii care au situaţia locativă clară şi problema venitului. După cum ştiţi, noi am încercat să dăm acest ajutor pentru acele gospodării care au venitul mediu pe persoană la adresa de domiciliu unde locuiesc sub 2.000 de lei şi cei care au această situaţie clarificată au posibilitatea să efectueze şi plăţi, peste 40.000 de plăţi au fost făcute până în prezent, peste 13 milioane de lei au fost achitaţi din ajutorul pentru încălzire. Acum avem categoriile acestea de beneficiari cu situaţii locative neclare, cu plafonul de venit de 2.000 de lei depăşit. Aşa după cum se ştie, am instituit două mecanisme, un mecanism al declaraţiilor pe propria răspundere, în baza căreia culegem informaţii prin intermediul oficianţilor poştali cu privire la situaţia locativă a beneficiarilor şi dacă se validează în interogarea bazelor de date pe care le avem, atunci eliberăm cardul de energie şi omul îşi intră în drepturi. Şi cel de-al doilea mecanism este cu anchetă socială, cei care au plafonul de venit depăşit, dar nu locuiesc efectiv acolo sau situaţii pe care nu le-am putut cuprinde în proiectul de ordonanţă de urgenţă, atunci au posibilitatea să-şi întocmească anchete sociale la primăriile de domiciliu”, a explicat Marcel Boloş.

De asemenea, el a mai fost întrebat ce pot face oamenii cu cei 250 de lei cu care au fost alimentate cardurile pentru alimente.

“Cu cei 250 pot să-şi cumpere produsele alimentare cu care au fost obişnuiţi. Avem 27.000 de magazine în reţeaua comercială şi au aceeaşi  posibilitate să folosească cardurile  ca şi până în prezent, să îşi procure alimentele, produsele alimentare şi tot ce ţine pe zona aceasta de alimentaţie pentru traiul zilnic”, a mai transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.