Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a adus clarificări privind prima cerere de plată privind PNRR transmisă către Comisia Europeană, în valoare de aproximativ 3 miliarde euro. „Împreună cu Comisia Europeană am avut discuţiile pentru închiderea jaloanelor şi documentele pe care le-a solicitat Comisia pentru ca aceste jaloane să fie închise. Autoritatea de Audit a făcut acele recomandări suplimentare faţă de Comisia Europeană şi, aşa cum am precizat, dacă Comisia Europeană va considera că mai sunt necesare informaţii şi mai sunt necesare alte documente în completarea celor pe care le-am convenit cu CE”, a mai spus Boloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fiindcă a fost vehiculat în spaţiul public o serie de informaţii cu privire la cererea de plată numărul 1 pe care am depus-o la Comisia Europeană, vă fac cunoscut că împreună cu Comisia Europeană am avut discuţiile pentru închiderea jaloanelor şi documentele pe care le-a solicitat Comisia pentru ca aceste jaloane să fie închise, aşa cum am precizat în discuţiile publice care au avut loc”, a afirmat Marcel Boloş, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El a mai spus că „Autoritatea de Audit a făcut acele recomandări suplimentare faţă de Comisia Europeană şi, aşa cum am precizat, dacă Comisia Europeană va considera că mai sunt necesare informaţii şi mai sunt necesare alte documente în completarea celor pe care le-am convenit cu dumnealor, acest drept îl au până la momentul în care se va face plata către România a sumei pe care am solicitat-o”. 

La 31 mai, a fost trimisă către Comisia Europeană prima cerere de plată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În valoare de aproximativ 3 miliarde de euro, ea cuprinde cele 21 de ţinte şi jaloanele aferente trimestrului IV din 2021. Această cerere a presupus încărcarea tuturor documentelor justificative privind îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor, mai exact 180 de documente, aferente celor 21 de jaloane/ţinte pe care le-am inclus în cererea de plată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.