Boeing intenţionează să acceseze în totalitate un împrumut de 13,8 miliarde de dolari convenit luna trecută, a declarat miercuri o sursă apropiată situaţiei, în condiţiile în care epidemia de coronavirus amplifică presiunea asupra producătorului american de avioane grav afectat de consemnarea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX la nivel mondial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa a spus că grupul va lua această măsură din cauza volatilităţii de pe piaţa financiară şi nu din cauza modificării datei la care ar trebui să revină în serviciu avioanele 737 MAX, care a fost amâţnată de mai multe ori şi este aşteptată să aibă loc cel mai devreme la jumătatea acestui an.

Acţiunile Boeing au închis miercuri în scădere cu peste 18% în urma informaţiei, în tandem cu acţiunile altor companii din industria aerospaţială.

Fondurile ar putea fi accesate de Boeing cel mai devreme vineri, a spus sursa.

Boeing a refuzat să comenteze.

Operatorii aerieni sunt între cele mai afectate companii de epidemia de coronavirus, din cauza prăbuşirii rezervărilor şi a călătoriilor de afaceri, care i-au obligat să îşi restrângă radical programele de zbor, capacitatea şi estimările pentru rezultatele financiare.

Datoriile totale al Boeing aproape s-au dublat în 2019, la 27,3 miliarde de dolari, din cauza compensaţiilor acordate operatorilor aerieni şi a costurilor de producţie suplimentare pentru 737 MAX, chiar dacă grupul nu a putut să livreze avioanele cumpărătorilor, din cauza consemnării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.