Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, că viceguvernatorul Liviu Voinea a fost numit reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar mandatul său va începe în 26 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca Naţională a României informează că domnul viceguvernator Liviu Voinea a fost numit reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional şi va prelua funcţia de senior advisor al Directorului Executiv al FMI începând cu data de 26 august”, se arată în comunicat.

Totodată, Voinea va renunţa la poziţia de viceguvernator al BNR. În plus, mandatul actualului reprezentant al României la FMI, Mugur Tolici, fost director de resurse umane al BNR, va înceta din 23 august, la cererea sa.

”În vederea preluării mandatului la FMI, Liviu Voinea va renunţa, cu aceeaşi dată, la poziţia de viceguvernator al BNR. Mandatul domnului Mugur Tolici la FMI încetează, la cererea sa, la data de 23 august”, se arată în comunicat.

Tolici a fost numit în actuala funcţie în august 2018, iar mandatul său era de doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.