Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic trei monede, din aur, argint şi tombac cuprat, pentru a omagia trei foşti guvernatori, respectiv Ion I. Câmpineanu, Mihail Manoilescu şi Ion I. Lapedatu, potrivit unui comunicat al instituţiei transmis joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moneda din aur are o valoare nominală de 100 de lei, cea din argint de 10 lei, iar moneda din tombac cuprat are valoarea de un leu.

Emisiunea va cuprinde 150 de seturi formate din cele trei monede, care vor fi vândute la un preţ de 1.920 lei, fără TVA.

Aversul monedei din aur redă o imagine de epocă a Cabinetului Guvernatorului din Palatul BNR, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală ,"100 LEI", stema României şi anul de emisiune "2016", potrivit unui comunicat al BNR.

Pentru celelalte două monede diferă doar valoarea nominală.

Reversul, comun celor trei monede, prezintă inscripţiile în arc de cerc "GUVERNATORI AI BANCII NATIONALE A ROMANIEI" şi "I.CAMPINEANU-M.MANOILESCU-I.LAPEDATU", portretele celor trei guvernatori ai Băncii Naţionale a României.

Seturile vor avea broşuri de prezentare redactate în română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Cele trei monede au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic va fi realizată prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.