Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic două monede, una din aur şi una din alamă, dedicate împlinirii a 575 de ani de când Iancu de Hunedoara a devenit Voievod al Transilvaniei, potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moneda din aur are o valoare nominală de 100 de lei şi are un preţ de vânzare de 1.650 lei, fără TVA. în care este inclusă şi o broşură de prezentare. Moneda este una în special pentru colecţionari şi are un titaj de 250 de bucăţi.

”Aversul monedei din aur redă Castelul Corvinilor, inscripţia „ROMANIA“, valoarea nominală „100 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2016“”, se arată în comunicatul BNR.

Moneda din alamă are o valoare nominală de 50 de bani şi este emisă într-un tiraj de un milion de bucăţi, care pot fi folosite la plăţi obişnuite.

Potrivit BNR, monedele din alamă "vor avea aceleaşi caracteristici tehnice cu monedele aflate în prezent în circulaţie la cupiura de 50 bani şi vor circula în paralel cu acestea".

Reversul este comun ambelor monede şi prezintă portretul lui Iancu de Hunedoara, inscripţia în arc de cerc „IANCU DE HUNEDOARA“ şi anii între care a fost voievod al Transilvaniei - 1441-1456.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale BNR din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.