BMW a prezentat miercuri, la salonul auto de la Beijing, primul SUV electric iX3, care va fi fabricat de companie în China, cu intenţia de a exporta noul model inclusiv în Statele Unite, într-o perioadă în care tensiunile comerciale dintre China şi SUA se află la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto german intenţionează să înceapă producţia primului său SUV integral electric, numit iX3, în 2020, la o fabrică deţinută împreună cu partenerul chinez Brilliance China Automotive Holdings în oraşul Shenyang, din nordul Chinei.

Prin proiectul iX3, BMW este primul producător major de automobile de lux care va exporta vehicule high-tech din China, ceea ce arată că această ţară nu mai este asociată cu produsele ieftine de către cumpărători.

Fabrica de la Shenyang va livra SUV-uri în Statele Unite, a doua mare piaţa a BMW, în pofida problemelor legate de tarifele majorate anunate de SUA pentru produsele fabricate în China.

Planul chinez de dezvoltare Made în China 2025 oferă producătorilor auto străini încredere că fabricile lor mixe au tehnologia necesară pentru produsele destinate exporturilor.

”Atâta timp cât vehiculele sunt construite corect, iar BMW se va asigura de acest lucru, nu contează pre mult pentru consumatori de unde vin maşinile”, a declarat Tim Urquhart, analist în domeniul auto la compania de analiză a pieţei IHS Markit.

Industria chineză va trece prin noi schimbări mari, după ce autorităţile au anunţat în această lună intenţia de a relaxa restricţiile impuse companiilor auro, care ar putea permite ca producătorii străini să cumpere partenerii locali.

Decizia BMW ca fabrica din China să fie centrul iniţial de producţie pentru primul său SUV electric mai arată schimbările care au loc la nivelul industriei auto.

SUV-ul iX3 va ajuta compania din Munchen, care produce deja în China o versiune hibridă a SUV-ului X1, să respecte reglementările mai stricte referitoare la emisii din cea mai mare piaţă de vehicule electrice din lume.

Vehiculul iX3, care va avea o autonomie de drum de 400 de kilometri, va putea fi exportat după ce compania mixtă a obţinut anul trecut autorizaţia de a comercializa SUV-ul în afara Chinei.

Modelul va intra pe segmentul de SUV-uri electrice premium, care se dezvoltă rapid, după crossover-ul I-Pace al Jaguar şi vehiculul Q6 E-Tron al Audi, care vor începe livrările în acest an, în timp ce crossover-ul EQ C al Merceds-Benz va fi comercializat începând din 2019.

Între timp, producătorul american de automobile electrice Tesla a fost una dintre cele mai mari atracţii în prima zi a salonului de la Beijing, chiar dacă nu a prezentat produse noi.

Presa şi vizitatorii au venit în număr mare să vadă un Model X albastru, un Model 3 roşu şi un Model S alb, standul Tesla fiind cel mai vizitat miercuri dimineaţă, chiar dacă Toyota Motor şi Daimler aveau evenimente media. Tesla participă pentru prima oară la salonul auto de la Beijing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.