Grupul Superbet, una dintre cele mai mari companii de pariuri sportive şi gaming din România, a anunţat miercuri atragerea unei investiţii strategice de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiţii şi unul dintre cele mai mari din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experienţă bogată fac din Blackstone un partener capabil să susţină grupul Superbet să-şi menţină poziţia de lider pe piaţă din România, să continue să-şi majoreze cota de piaţă şi mai ales să-şi poată valorifica oportunităţile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi la nivel global”, a declarat Sacha Dragic, co-fondator şi director general al grupului Superbet.

Alte detalii privind termenii tranzacţiei nu au fost făcute publice.

“Ne bucurăm că putem începe colaborarea cu Sacha Dragic. Este impresionantă investiţia susţinută a companiei româneşti în operaţiuni multi-channel şi digitale, incluzând aici şi lansarea propriei platforme online de gaming şi pariere, totul făcut la standardele internaţionale ale industriei de profil.  Suntem nerăbdători să susţinem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creştere se bazează pe extindere internaţională şi pe continuarea investiţiilor în tehnologie”, a declarat la rândul său Andrea Valeri, Senior Managing Director în cadrul Blackstone.

Creşterea rapidă a grupului Superbet s-a datorat în primul rând calităţii locaţiilor sale de retail, cât şi unei politici de preţ şi unor servicii. În plus, s-au făcut investiţii în tehnologie.

"În 2019, strategia asumată a grupului se bazează pe următorii piloni: consolidarea poziţiei de lider în România, continuarea extinderii regionale, susţinerea sportului românesc şi implicarea în cât mai multe proiecte de joc responsabil", arată comunicatul.

Consultantul pe parcursul întregii tranzacţiei a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocaţii de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

Superbet a fost fondat în 2008 de Sacha Dragic. În 2018, la zece ani de la deschiderea primei agenţii, Superbet a raportat o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

În 2019, Superbet operează o reţea de peste 1.200 de agenţii la nivel naţional şi are peste 3.500 de angajaţi. Este cel mai mare plătitor de taxe şi impozite din industria de profil şi printre cei mai mari contribuabili la bugetul naţional cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.

Este prima şi singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari. Blackstone operează prin vehiculele sale de investiţii un portofoliu vast şi extrem de diversificat de afaceri. Se concentrează pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiţionale etc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.