Furnizorul de servicii de plată PayU România a anunţat că, în weekendul reducerilor din Bulgaria şi Ungaria (23-25 noiembrie), comercianţii români din portofoliul său au înregistrat cumpărături plătite online în valoare de aproximativ 15 milioane de lei, în creştere cu peste 40% faţă de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

REtailerii români care au câştigat cel mai mult sunt cei care au înţeles că Black Friday este n fenomen şi în afara graniţelor ţării, potrivit Country Manager-ului PayU în România, Marius Costin.

”Black Friday este un fenomen şi în afara graniţelor ţării. Comercianţii români care au înţeles acest lucru şi şi-au extins afacerea în ţări vecine precum Bulgaria şi Ungaria au creşteri impresionante de la an la an. Deşi vorbim de o valoare a evenimentului de 10 ori mai mică decât în România, creşterea anuală este comparabilă cu cea locală. Acest lucru ne indică o oportunitate mare pentru magazinele online: acestea pot ajunge chiar să îşi dubleze vânzările lunare dacă se extind pe pieţele vecine”, a declarat Marius Costin.

Numărul de plăţi online înregistrate prin PayU în Bulgaria şi Ungaria în cel mai mare weekend al reducerilor a ajuns la peste 54.000, cu 35% mai mult decât anul anterior. În Bulgaria, Black Friday şi weekendul prelungit de reduceri de anul acesta au generat cele mai mari creşteri de până acum în sistemul PayU.

Numărul de tranzacţii online a crescut cu 53%, ajungând la 13.162, iar aproximativ 83% din acestea au fost realizate vineri, 23 noiembrie.

”Comercianţii români din portofoliul PayU care au avut campanii de reduceri în Bulgaria au înregistrat, în total, cumpărături plătite online de peste 8,3 milioane le lei, cu 53% mai mult decât anul trecut. Cea mai mare parte din această sumă (88%) provine din ziua de Black Friday”, se arată în comunicat.

Costin a subliniat că piaţa de e-commerce din Bulgaria se dezvoltă rapid.

”De Black Friday, peste 43% din cumpărătorii online bulgari au achiziţionat produse. Acest lucru înseamnă că magazinele online din România pot accesa încă 830.000 de potenţiali cumpărători în această perioadă, care sunt dispuşi să plătească online mai mult decât românii. Valoarea medie a coşului de cumpărături de la vecinii bulgari s-a ridicat la aproximativ 640 lei anul acesta”, a spus Marius Costin.

În Ungaria, o piaţă de e-commerce mai matură comparativ cu Bulgaria, valoarea plăţilor online înregistrate de comercianţii români în platforma PayU s-a ridicat la aproximativ 6.5 milioane de lei, în creştere cu 27% comparativ cu anul trecut. 55% din această sumă a fost înregistrată în ziua de Black Friday.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.