Jucători importanţi din industria de apărare la nivel global, precum Airbus, MBDA, Raytheon, Fincantieri şi Thales, vor participa la Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2018, expoziţie şi conferinţă internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale, securităţii cibernetice şi securităţii private, care va avea loc în Bucureşti, în perioada 16-18 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Francezii de la Airbus vor prezenta elicoptere militare şi civile de top la BSDA 2018, printre modele fiind H215M, H145M şi H135. Airbus urmează să construiască la fabrica din Ghimbav modelul H215 din familia Super Puma/Cougar, atât în versiune civilă, cât şi militară.

Grupul Fincantieri, unul dintre cei mai importanţi constructori de nave din lume, va prezenta soluţii navale dezvoltate atât pentru sectorul civil, cât şi cel militar.

”În România, Fincantieri este cel mai mare angajator din industria navală, prin cele două şantiere operate de filiala sa norvegiană VARD în Brăila şi în Tulcea, având peste 5.000 de angajaţi direcţi şi 3.000 de subcontractori. Astfel, compania este unul din cei mai activi constructori de nave din ţară, continuând tradiţia românească în acest domeniu. Fincantieri a investit peste 150 de milioane de euro în aceste două şantiere navale în ultimii 10 ani”, a anunţat luni compania.

MBDA, liderul european în sisteme tactice de rachete, prezintă câteva soluţii din domeniul apărării terestre şi maritime, printre care sistemele rachete VL Mica, Mistral, Aster, bateriile de coastă Exocet şi Exocet MM 40 B3.

Compania a semnat, în 24 august 2017, în timpul vizitei la Bucureşti a preşedintelui francez Emmanuel Macron, un memorandum cu ROMARM şi sucursala sa Electromecanica Ploieşti, care prevede ca cele două părţi să definească şi să prezinte cea mai bună propunere franco-română de sisteme de rachete tactice de ultimă generaţie, pentru a răspunde nevoilor operaţionale ale Forţelor Armate Române.

La eveniment vor fi prezenţi şi americanii de la Raytheon, companie care a semnat, în octombrie 2017, un acord de colaborare cu Aerostar privind producţia şi mentenanţa sistemelor Patriot achiziţionate de România.

Grupul Thales va fi prezent la eveniment cu o gamă largă de sisteme adresate tuturor forţelor armate (terestre, aeriene, navale), de la radarul Ground Master 200 şi seria NS100, la sisteme de conducere a luptei navale de suprafaţă şi subacvatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.