Ziua de Black Friday, eveniment organizat vineri de eMAG, a adus un record de peste 10,8 de milioane de vizite şi produse comandate în valoare de peste 499 de milioane de lei (circa 104 milioane euro).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De asemenea, Black Friday a marcat două premiere pentru comerţul online din România: peste 42% dintre comenzi au fost plătite online cu cardul, în creştere spectaculoasă de la 34% comparativ cu anul precedent; traficul a trecut în premieră pragul de 10 milioane vizite, cu aproape 1 milion mai multe comparativ cu 2018”, a anunţat sâmbătă compania.

De asemenea, peste 76% dintre vizite au fost de pe dispozitivele mobile.

„În Black Friday 2019 am marcat mai multe premiere: livrări în peste 250 de lockere easybox, creşterea plăţilor online la peste 42% din total şi un trafic de peste 10 milioane de vizite într-o singură zi. Aceste lucruri ne arată că evenimentul a ajuns la maturitate, iar numărul impresionant de oameni care au fost alături de noi arată o încredere crescută şi orientarea către cumpărăturile făcute din confortul casei”, afirmă Iulian Stanciu, CEO eMAG. 

Peste 56.000 de clienţi au comandat de Black Friday pentru prima dată de la eMAG. Mai mult de 42% dintre comenzi au fost plătite online cu cardul bancar confirmând încrederea tot mai mare pe care românii o au în această metodă de plată simplă, sigură şi rapidă, iar procentul se află pe un trend ascendent.

În coşul de cumpărături de Black Friday clienţii au adăugat atât produse de uz personal precum telefoane, laptopuri, produse de îngrijire personală, cât şi articole de uz casnic, precum electrocasnice, televizoare şi produse pentru îngrijirea casei.

Între produsese comandate au fost: 147.000  de produse pentru casă; 100.000 de electrocasnice mici; 79.000 de produse pentru îngrijirea personală; 67.000 de articole de fashion; 60.000 de televizoare; 49.000 de jucării; 48.000 de telefoane; 39.000 de anvelope; 24.000 de laptopuri şi 14.000 de aparate frigorifice.

Topul localităţilor reşedinţă de judeţ după numărul de produse comandate: Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Braşov, Zalău, Timişoara şi Târgu-Mureş.

”Comanda cu cele mai multe produse a fost plătită online cu cardul şi a conţinut 53 de articole. Comanda cea mai complexă a fost plătită tot online, prin card, şi a conţinut produse din 31 de categorii diferite, printre care articole de îngrijire locuinţă, electrocasnice mici, ustensile pentru bucătărie şi articole de voiaj”, precizează compania.

Produsele comandate cel mai rapid la deschiderea ofertei: un telefon mobil Samsung Galaxy A10, Dual Sim, 32GB – 1.000 de bucăţi în 28 de secunde şi un televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7172, 4K Ultra HD – 1.000 de produse în 42 de secunde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.