Bittnet Systems (BNET) a anunţat luni că va cumpăra 35% din capitalul social al Servodata, companie ce activează în industria IT&C din Cehia, pentru o sumă estimată la 1,4 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bittnet Systems informează investitorii despre semnarea unui acord de investiţie tip M&A cu acţionarii companiei Servodata a.s. (o companie ce activează în industria IT&C din Cehia). Conform planului de investiţie, Bittnet va cumpăra 35% din capitalul social al Servodata de la Moore Czech Republic, pentru o suma estimată la 1,4 milioane euro, sumă ce va fi decontată în acţiuni BNET într-o viitoare operaţiune de majorare a capitalului social. Numărul efectiv de acţiuni ce va fi emis va fi determinat în conformitate cu prevederile art. 210 (2) din Legea 31/1990 si art. 87-88 din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă şi art. 174 din Regulamentul ASF nr. 5/2018. Această evaluare oferă un multiplu EV/EBITDA de 6.4 x, ceea ce face ca plata cu acţiuni BNET să fie avantajoasă pentru toate părţile implicate, inclusiv acţionarii Bittnet existenţi", anunţă compania.

Suplimentar, Bittnet va asigura finanţare sub formă de împrumut (fie direct fie prin oferirea de garanţii) până la concurenţa sumei de 2 milioane euro în următorii 3 ani, pe baza proiectelor de dezvoltare ale Servodata.

"Tranzacţia va fi supusă aprobării în cadrul unei adunări generale a acţionarilor (atât a Bittnet cât şi a Servodata), şi face obiectul finalizării cu succes a procesului de due dilligence. În cazul încheierii cu succes a investiţiei, consiliul de administraţie al Servodata va fi format din 5 membri, 2 locuri revenind acţionarului Bittnet. Conform contractului de investiţie, Servodata va începe să distribuie dividende cash în proporţie de maximum 30% din profitul anual începând cu anul fiscal următor. În 2020, Servodata a realizat venituri totale de 10 milioane euro şi EBITDA de 1 milioane euro", precizează compania.

Servodata Group este o companie de IT cu o istorie de 30 de ani şi care activează pe două pieţe, Cehia şi Slovacia.

"Împărtăşim aceeaşi viziune cu Moore Cehia în privinţa potenţialului din regiune şi intenţionăm să accelerăm creşterea Servodata. Vom lucra împreună pentru a constitui un grup IT relevant la nivel regional, capabil să răspundă cererii tot mai ridicate pentru serviciile IT în Europa de Sud-Est,” a declarat Mihai Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Servodata activează în industria IT&C de 30 de ani şi oferă clienţilor soluţii asemănătoare cu Dendrio Solutions. Cu sediul principal în Praga, compania deţine în portofoliu competenţe în integrarea de tehnologii de la vendorii internaţionali: Dell, HP, Microsoft în ce priveşte proiectarea şi implementarea infrastructurii tehnologice, consultanţă IT, designer, externalizarea serviciilor IT. În domeniul dezvoltării, Servodata se concentrează în principal pe implementarea soluţiilor de business intelligence. Compania investeşte intens în zona de securitate cibernetică şi recent şi-a dezvoltat semnificativ poziţia în Slovacia. Compania are 70 de specialişti IT: designeri, arhitecţi, dezvoltatori şi consultanţi. Pentru anul 2021 Servodata are bugetată o cifră de afaceri de 12 milioane euro, EBITDA de 2,5 milioane euro şi un profit de 1,5 milioane euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.