Bittnet Training, parte a Bittnet Group listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat joi intrarea pe piaţa din Republica Moldova, prin încheierea unui parteneriat cu Reliable Solutions Distributor (RSD), o companie locală de soluţii business şi software.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bittnet Training, parte a Bittnet Group listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă intrarea pe piaţa din Republica Moldova, prin încheierea unui parteneriat cu Reliable Solutions Distributor (RSD), o companie locală de soluţii business şi software. Bittnet Training va sprijini RSD Moldova în creşterea, pregătirea şi certificarea formatorilor din cadrul companiei pentru ca aceştia să poată preda la nivel local cursuri de IT specializate", anunţă compania.

Deşi sectorul IT este unul important pentru economia ţării, majoritatea profesioniştilor din Republica Moldova s-au specializat singuri în acest domeniu şi nu au beneficiat de o certificare recunoscută la nivel internaţional. Astfel, Bittnet Training împreună cu RSD Moldova au în plan dezvoltarea primei companii dedicate serviciilor de formare profesională în domeniul IT, o premieră pentru piaţa din Republica Moldova.

Obiectivul este de a pune la dispoziţie potenţialilor participanţi o serie de cursuri IT certificate, de la diferiţi furnizori.  

„Suntem entuziasmaţi de intrarea Bittnet Training pe piaţa din Republica Moldova prin semnarea acestui parteneriat cu RSD Moldova. Compania are o experienţă desăvârşită în sectorul IT&C fiind unul dintre cei mai de încredere parteneri la nivel naţional în furnizarea de servicii în acest domeniu. În ceea ce priveşte modelul de business, ne bucurăm că am găsit un partener care are aceeaşi viziune, profesionalism şi abordare a calităţii serviciilor furnizate precum grupul nostru. Misiunea noastră este de a construi împreună un centru de formare complet dezvoltat în Republica Moldova prin care să furnizăm training-uri live, atunci când acest lucru va fi posibil,” a declarat Cristea Ghiţă, manager, partner Channel Team, Bittnet Training.

De asemenea, cele două companii au în vedere şi introducerea unui sistem de certificare bazat pe examene ce vor fi susţinute în cadrul unui centru de testare recunoscut la nivel internaţional.

 „Prin acest parteneriat RSD intră într-o zonă relativ nouă, complementară celei de confort de până în prezent. Da, este o provocare, dar alături de Bittnet Training, suntem convinşi că putem răspunde mai mult decât pe măsură”, a declarat Ovidiu Creangă, managing director, RSD.

Sectorul IT este în continuă creştere în Republica Moldova, dimensiunea forţei de muncă în acest domeniu fiind de aproximativ 26.000 de angajaţi. De asemenea, în ceea ce priveşte studiile de specialitate, anual sunt 2.000 de absolvenţi cu diplome universitare în IT, aproximativ 3.500 de studenţi sunt înscrişi la studii de software IT şi circa 5.000 la programe de inginerie software. Cu toate acestea, în afară de diploma universitară, aceşti studenţi nu au avut până în prezent nicio oportunitate de a obţine certificări recunoscute la nivel internaţional care să le ateste specializările sau competenţele specifice deţinute, mai arată compania.

În anul 2022, Bittnet Training şi RSD Moldova se aşteaptă la un număr de 75-100 de studenţi înscrişi la cursurile furnizate prin RSD Moldova, iar numărul acestora să se dubleze în fiecare an în următorii doi-trei ani, după ce piaţa va fi îndeajuns de matură pentru acest tip de cursuri.

Pentru următorii 5 ani, Bittnet Group are ca obiectiv creşterea activităţii grupului în Europa Centrală şi de Est, prin construirea unui grup IT relevant la nivel regional, capabil să răspundă cererii accelerate din această regiune pentru servicii de IT. Parteneriatul cu RSD Moldova este un alt pas în această direcţie.

RSD Moldova este o filială a companiei Romsym Data din România şi este prezentă în Republica Moldova din anul 2010, unde a implementat peste 250 de proiecte în domeniul IT&C prin furnizarea de soluţii business şi software.

Bittnet a fost fondată în 2007 la Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, ca o companie de training şi soluţii IT în România şi în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acţiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap şi FTSE Total-Cap.

Reliable Solutions Distributor este o companie de soluţii business şi software, care începând din 2010 îşi desfăşoară activitatea pe piaţa Republicii Moldova. Este o filială a companiei Romsym Data din România care are peste 27 ani experienţă. Aceasta din urmă este unul din liderii de pe piaţa din România şi în Europa care, în afară de prestarea soluţiilor software şi business, oferă şi servicii de suport tehnic în scopul diagnosticării nevoilor companiei. RSD are peste 250 de proiecte implementate pe diverse soluţii şi tehnologii la nivel naţional, în ceea ce priveşte furnizarea soluţiilor IT&C pe piaţa Moldovei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.