Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă achiziţionarea a 20% din acţiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro de la Moore Academy CZ sro. De asemenea, valoarea tranzacţiei este de 275.000 euro, iar Bittnet va investi suplimentar 500.000 euro sub formă de împrumut în următorii trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă achiziţionarea a 20% din acţiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro de la Moore Academy CZ sro. Aceasta este a doua tranzacţie transfrontalieră pentru Bittnet Group, care, în martie 2021, a anunţat achiziţionarea a 35% din acţiunile Servodata Group, un integrator IT&C cu prezenţă pe pieţele din Cehia şi Slovacia", anunţă compania.

Valoarea tranzacţiei este de 275.000 euro. Bittnet va investi suplimentar 500.000 euro sub formă de împrumut în următorii 3 ani, pe baza proiectelor specifice de dezvoltare ale DataScript. Conform acordului de investiţii, începând cu 2021, DataScript va distribui dividende anuale într-o proporţie maximă de 50% din profit.

„Anunţăm a doua achiziţie transfrontalieră din acest an şi, de asemenea, cea de-a doua tranzacţie cu partenerii noştri Moore din Cehia. Divizia de training a avut întotdeauna o importanţă strategică pentru noi, având în vedere că Bittnet a început ca o companie de training în IT. În contextul transformării digitale în curs de desfăşurare în întreaga lume, ne aşteptăm ca tot mai multe companii să investească în educaţie, precum şi în reconversia angajaţilor lor. Potrivit experţilor, aproximativ 40% din locurile de muncă existente vor dispărea până în 2030 din cauza digitalizării, în timp ce deficitul specialiştilor în domeniul IT&C va continua să se adâncească la nivelul UE în următorii ani. Acest context favorabil, asociat cu marje de profit atractive care pot fi realizate în activitatea de training în IT, precum şi colaborarea noastră de succes cu Moore Cehia au fost factorii determinanţi ai acestei tranzacţii. Suntem încrezători că această achiziţie va aduce multe beneficii Bittnet Group şi, cel mai important, acţionarilor noştri”, a declarat Mihai Logofătu, cofondator Bittnet Group. 

În 2020, DataScript a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro şi EBITDA de 180.000 de euro.

DataScript are o experienţă de 13 ani pe piaţa din Cehia şi este unul dintre cele mai importante centre de training în IT din această ţară. Compania operează atât în segmentul de furnizare de servicii de training către clienţi corporativi, cât şi către persoane fizice, oferind cursuri în DevOps, RedHat şi curriculum-ul Amazon Web Services.

"După finalizarea tranzacţiei, Bittnet Training, care este lider pe piaţa de training în IT românească şi are în prezent cea mai mare echipă de formatori IT din România, se va implica în transferul de cunoştinţe cu DataScript. Portofoliul de servicii al companiei este complementar cu cel al Bittnet Training, astfel încât sinergii importante pot fi realizate la nivel transfrontalier de către cele două companii", precizeaza compania.

DataScript face parte din grupul de consultanţă, audit şi tehnologie Moore Cehia, deţinut de Petr Kymlička şi Radovan Hauk. Activitatea Grupul include consultanţă şi audit, precum şi servicii contabile, fiscale, juridice, de formare şi educaţionale, tehnologice şi ICT. În 2020, Moore Cehia a raportat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 20 de milioane de euro. Moore Cehia face parte din Moore Global, una dintre cele mai mari reţele internaţionale de audit şi consultanţă. După finalizarea tranzacţiei cu Bittnet Group, Moore va deţine 80% din acţiunile DataScript sro prin entitatea Moore Academy CZ sro.

Bittnet a fost fondată în 2007 la Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, ca o companie de training şi soluţii IT în România şi în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, Servodata şi DataScript. Bittnet Training este liderul pieţei de training IT din România, cu peste 15 ani de experienţă şi cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învăţare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare şi consultanţă la nivel individual, de echipă şi organizaţional în România şi în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-şi poziţia de companie certificată de cei mai importanţi furnizori de IT din lume şi concentrându-se pe securitatea cloud şi securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). 

Grupul Bittnet este listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acţiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap şi FTSE Total-Cap.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.