Bitcoin a depăşit luni nivelul de 22.000 de dolari, atingând cel mai înalt nivel din mai mult de o lună, apărând speranţe că fenomenul de contagiune şi agitaţia de pe piaţă din ultimele săptămâni se apropie de sfârşit, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a fost tranzacţionată luni în jur de 22.135,30 dolari pe unitate, conform datelor CoinDesk, în creştere cu aproximativ 4%.

Bitcoin a urcat în ultimele 24 de ore până la 22.493,61 doalari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din 16 iunie.

Şi alte criptomonede şi-au revenit, de asemenea, ether înregistrând o creştere cu peste 9% faţă de preţul de acum 24 de ore.

Sentimentul optimist a fost ajutat de o creştere a pieţelor bursiere din Europa şi Asia.

Criptomonedele, în special bitcoin, au fost strâns corelate cu tranzacţiile de pe piaţa de capital. Adesea, o creştere a acţiunilor măreşte încrederea şi pe piaţa cripto. Însă investitorii urmăresc, de asemenea, dacă vânzările din ultimele săptămâni, care a adus bitcoin cu aproape 70% sub maximul istoric atins în noiembrie şi a şters miliarde de dolari de pe piaţă, ar putea să se fi încheiat.

Prăbuşirea preţurilor a dus la prăbuşirea mai multor companii de profil înalt din spaţiul cripto, în special fondul speculativ Three Arrows Capital şi firma de creditare în criptomonede Celsius, ambele cerând intrarea în faliment.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.