Bit Soft a atras 1,5 milioane de euro de la investitori şi devine primul dezvoltator de software dedicat industriei HoReCa care listează obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB. Compania, care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, va folosi fondurile pentru extinderea activităţii şi achiziţionarea unor companii internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că, începând cu 11 august, obligaţiunile Bit Soft, companie care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, intră la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare. Obligaţiunile companiei, în valoare de 1,5 milioane euro, se vor tranzacţiona sub simbolul bursier BIT25E", arată un anunţ publicat de BVB.

Fondurile vor fi utilizate pentru continuarea dezvoltării de produse şi module software proprii, cât şi pentru accelerarea vânzării produselor proprii pentru restaurante, atât pe piaţa locală, cât şi pe pieţele externe.

"Ne dorim să vedem tot mai multe companii româneşti care au viziunea de a se extinde în afara graniţelor ţării şi de a-şi asuma un rol internaţional. Viziunea antreprenorială are nevoie de capital pentru o performanţă optimă, iar accesarea acestui capital se poate face în mod eficient şi transparent prin intermediul bursei. Mai accesibilă şi mai rapidă ca oricând, listarea unei emisiuni de obligaţiuni presupune mai mult decât finanţare din partea investitorilor şi reprezintă un semnal de încredere acordat planurilor de dezvoltare propuse de companie”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Listarea obligaţiunilor vine după derularea, în perioada 5-6 iulie, a unui plasament privat de obligaţiuni, în cadrul căruia au fost vândute 15.000 obligaţiuni necondiţionate, negarantate, neconvertibile la o valoare nominală de 100 euro/obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise în 9 iulie, cu scadenţa la 9 iulie 2025. Rata dobânzii este fixă, de 5,5% pe an, plătibilă trimestrial.



"Această listare de obligaţiuni este doar prima etapă dintr-o strategie amplă şi de lungă durată care să ofere companiei noastre pe de o parte expansiunea printr-o prezenţă mai vizibilă pe pieţele internaţionale, iar pe de altă parte, ne asigură continuarea dezvoltării soluţiilor proprii în această etapă de digitalizare accentuată a industriei HORECA”, a precizat Bogdan Stanciu, directorul general şi fondatorul Bit Soft.

Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.

"Companiile antreprenoriale româneşti se uită tot mai atent la expansiunea internaţională, iar admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor Bit Soft este un prim pas important pe piaţa de capital pentru companie, accesând astfel fondurile necesare pentru accelerarea expansiunii internaţionale şi pentru susţinerea eforturilor de dezvoltare a soluţiilor proprii. Toate aceste soluţii s-au dovedit un ajutor important în etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declanşat de pandemie”, a spus Daniela Secară, director general BT Capital Partners.

Soluţiile oferite de Bit Soft sunt special concepute pentru industria hotelieră, restaurante, cafenele şi centre SPA. Bit Soft este prezentă în 3 pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est: Romania, Bulgaria şi Ungaria.

"Diversificarea fără precedent a sectoarelor în care activează emitenţii listaţi la bursă asigură o personalizare cât mai bună a portofoliilor investiţionale. Este un fenomen îmbucurător pentru investitorii individuali, care pot beneficia astfel atât de diversificare la nivelul claselor de active, cât şi de o expunere mai largă din punct de vedere sectorial către companiile antreprenoriale care caută să se dezvolte. Îndemn astfel companiile locale să facă pasul pe bursă şi să-şi finanţeze ideile de investiţii prin intermediul pieţei de capital”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.