România a semnat miercuri un acord de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) în valoare de 50 de milioane de euro, pentru Proiectul de îmbunătăţire a managementului riscurilor de dezastre, a informat Ministerul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul a fost semnat din partea României de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, şi din partea BIRD de managerul de ţară pentru România şi Ungaria, Regiunea Europa şi Asia Centrală, Tatiana Proskuryakova.

”Scopul împrumutului este îmbunătăţirea rezilienţei infrastructurii de urgenţă şi răspuns la dezastre şi sporirea capacităţii instituţionale pentru planificarea investiţiilor vizând reducerea riscurilor la dezastre şi adaptarea la schimbările climatice. Prin consolidarea şi reabilitarea clădirilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se asigură o reacţie mai rapidă şi mai eficientă în cazul producerii dezastrelor naturale, ceea ce va conduce la diminuarea impactului social asupra populaţiei afectate”, arată un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Împrumutul este acordat pe o perioadă de până la opt ani, cu şase ani de graţie, rambursarea se va face între 1 noiembrie 2024 şi 1 mai 2026, în patru rate de capital semi-anuale şi este disponibil până la 31 decembrie 2024.

Proiectul va fi coordonat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Unitatea de Coordonare a Proiectului din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va fi Unitatea de Implementare a Proiectului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.