Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi, la Adunarea Generală a ONU, că Statele Unite vor aloca 10 miliarde de dolari pentru combaterea foametei în ţara sa şi în restul lumii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape un om din trei nu avea anul trecut acces la o alimentaţie adevată, iar Statele Unite se angajează să atragă parteneri pentru a combate malnutriţia, a afirmat Biden în discursul său de la adunarea anuală a liderilor mondiali,.

”În acest scop, Statele Unite se angajează să aloce 10 miliarde de dolari pentru a opri foametea şi a investi în sisteme alimentare în ţară şi în străinătate”, a anunţat Biden.

Preşedintele american nu a oferit detalii referitoare la program.

Joi, Naţiunile Unite găzduiesc ”Summitul Sistemelor pentru Alimente”, despre care afirmă că ”va declanşa transformarea sistemelor pentru alimente” prin intermediul unei serii de angajamente.

În luna iulie, Programul Mondial pentru Alimente al ONU a afirmat că nesiguranţa alimentară acută a crescut cu 74% în acest an din cauza schimbărilor climatice şi a pandemiei de coronavius.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.