Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Transilvania oferă un împrumut de 25,3 milioane de euro companiei de curierat Sameday. Împrumutul este destinat susţinerii planurilor de investiţii pe termen mediu ale companiei şi extinderii infrastructurii de livrare prin easybox Sameday. BERD va acoperi 65% din riscul de credit al tranzacţiei prin intermediul cadrului său de partajare a riscului cu Banca Transilvania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) facilitează accesul la finanţare pentru operatorul român de livrare de colete Sameday, printr-un acord de partajare a riscului cu Banca Transilvania. Prin Cadrul de Partajare a Riscului (CPR) al BERD, Banca Transilvania acordă un împrumut de 25,3 milioane de euro pentru susţinerea planului său de investiţii pe termen mediu. În cadrul  acestui acord, BERD asumă 65% din riscul de credit al Banca Transilvania în această tranzacţie”, anunţă băncile.

Investiţia BERD şi a Băncii Transilvania va permite extinderea reţelei de automate Sameday în România, Ungaria şi Bulgaria, adăugând peste 2.500 de automate noi în zonele urbane şi rurale.

”Cererea de livrare fără contact către automatele easybox a crescut recent datorită comodităţii pe care o oferă livrarea automată a coletelor, iar preferinţele oamenilor în ceea ce priveşte serviciile de livrare s-au schimbat în timp. Potrivit celor mai recente studii realizate de Sameday în România, serviciul de livrare şi returnare easybox este utilizat de 86% dintre cumpărătorii online din zonele urbane. În ceea ce priveşte preferinţele pentru metodele de livrare, 48% dintre respondenţi indică easybox, în comparaţie cu 28% livrare la domiciliu, rezultat care confirmă că oamenii încep să aprecieze flexibilitatea şi controlul pe care îl oferă easybox-urile, deoarece acestea sunt disponibile 24/7 şi se află la o distanţă de 5 minute de mers pe jos în oraşele din România. Această metodă de livrare este mai eficientă atât pentru comercianţii online, cât şi pentru consumatori şi are un impact mai mic asupra mediului înconjurător”, mai arată băncile.

Extinderea reţelei de automate Sameday va permite, astfel, livrări mai ieftine şi mai sustenabile de comerţ electronic în ţară, beneficiind consumatorii şi afacerile locale din România, Ungaria şi Bulgaria care vând online. Sameday operează în prezent 4.960 de lockere easybox în cele trei ţări în care compania activează.

Sameday este prima companie de curierat din România care se extinde regional, cu peste 5.000 de angajaţi. Sameday face parte din Dante International SA, comerciant online din România care operează platforma de comerţ electronic eMAG, cu filiale în Ungaria şi Bulgaria.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienţi şi linii de afaceri din sectorul financiar. Banca are o cotă de piaţă de aproximativ 20%, 4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de banking online şi 500 de sucursale în 180 de locaţii. Valoarea mărcii Banca Transilvania a depăşit pragul de 500 de milioane de dolari.

Până în prezent, BERD a investit peste 10,5 miliarde de euro în 517 proiecte în ţară. Cea mai mare parte a proiectelor au fost în sectorul privat. BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativei antreprenoriale în 36 de economii de pe trei continente. Banca este deţinută de 71 de ţări, precum şi de UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile sale în economii competitive, favorabile incluziunii, bine guvernate, ecologice, rezistente şi integrate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.