Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit în conturi, în perioada 8 – 14 aprilie 2022, o nouă tranşă de bani, în valoare totală de 33,34 milioane de euro, anunţă Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit în conturi, în perioada 8 – 14 aprilie 2022, o nouă tranşă de bani, în valoare totală de peste 33 milioane de euro (33.349.271 euro). Plăţile au fost efectuate pentru a deconta investiţiile realizate în mediul rural, prin intermediul PNDR, dar şi pentru angajamentele aferente măsurilor de mediu şi climă”, arată AFIR.

Astfel, pentru fermierii, procesatorii, antreprenorii şi autorităţile locale care implementează proiecte finanţate prin PNDR, AFIR a efectuat plăţi de aproximativ 30  milioane de euro (29.870.647 euro), sumă provenită atât din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cât şi din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (pentru submăsurile forfetare 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, 6.2 ”Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” şi 6.3 ”Sprijin penru dezvoltarea fermelor mici”.

De asemenea, AFIR a transferat fonduri de aproximativ 3,5 milioane de euro (3.478.623 euro) pentru efectuarea plăţilor compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu şi climă, agricultură ecologică, silvomediu şi constrângeri naturale, implementate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, sunt plătite ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de către experţii AFIR.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.