Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat că fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc şi pasăre, iar actul normativ va fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern, care ar putea avea loc joi. „Imediat, centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură vor efectua plăţile către toţi beneficiarii eligibili”, a mai spus ministrul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fermierii primesc 100 de euro, suma promisă! Ne-am onorat angajamentele luate în faţa fermierilor! Am obţinut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol. Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toţi beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro”, a scris Florin Barbu, miercuri pe Facebook.

Ministrul Agricutlurii a mai spus că fondurile vor fi distribuite astfel:

„- peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal

- peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci

- peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări”.

„Aşa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc şi pasăre. Actul normativ care permite efectuarea plăţilor este pregătit şi va fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern. Imediat, centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură vor efectua plăţile către toţi beneficiarii eligibili. Ne ţinem de cuvânt şi ne respectăm toate angajamentele luate în urma discuţiilor cu reprezentanţii fermierilor! Le mulţumesc fermierilor pentru încredere! Acest Guvern respectă munca fermierilor noştri şi susţine afacerile româneşti care produc hrană sănătoasă!”, a conchis Barbu.
 

 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.