Banca Transilvania anunţă că acordă o finanţare de aproape 32 de milioane de euro companiei Softronic (Craiova) pentru modernizarea a 19 locomotive electrice, beneficiarul fiind CFR Călători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca Transilvania acordă o finanţare de aproape 32 de milioane de euro companiei Softronic (Craiova) pentru modernizarea a 19 locomotive electrice, beneficiarul fiind CFR Călători”, anunţă banca.

BT este principalul finanţator al Softronic, cu care colaborează de peste 20 de ani. Prin această nouă finanţare, Banca Transilvania contribuie la creşterea sustenabilităţii sectorului transporturi din România şi a companiilor de producţie cu capital privat românesc.

Contractul, în valoare totală de 100 de milioane de euro, a fost atribuit prin achiziţie publică în cadrul Programului de modernizare şi achiziţii de material rulant, finanţat prin PNRR.

În România, Softronic este unicul producător de locomotive electrice cu motoare asincrone şi de trenuri electrice de tip multiunit Hyperion, cu exporturi în Suedia, Ungaria şi Bulgaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.