Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) a anunţat luni că Dragoş-Alexandru Călin a fost numit director general adjunct - Divizia Comercial începând cu data de 1 martie 2021, care preia mandatul de la Dan-Horaţiu Popa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragoş-Alexandru Călin se alătură echipei Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), începând cu data de 1 martie 2021, când va prelua mandatul de Director General Adjunct – Divizia Comercial, de la Dan-Horaţiu Popa", a anunţat banca.

Cu o experienţă de peste 19 ani în domeniul bancar, Dragoş-Alexandru Călin a ocupat funcţia de head of sales, în cadrul First Bank, iar anterior a făcut parte din echipele Bancpost, Raiffeisen şi Credit Europe Bank.

"Începand cu 1 martie, Dan Popa, care a asigurat coordonarea Diviziei Comerciale, demararea şi implementarea strategiei de business, din poziţia sa de director general adjunct – Divizia Comercial, va preda ştafeta unui nou coleg, Dragoş Călin. Dragoş-Alexandru Călin are expertiză şi în activitatea de analiză credite, deţinând anterior funcţia de Director Executiv – Small Business Banking în cadrul Bancpost", a afirmat George Ciobănaşu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BRCI.

Exercitarea de către Dragoş Călin a responsabilităţilor aferente funcţiei de director general adjunct – Divizia Comercial se va realiza după data obţinerii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României (BNR).

Banca Română de Credite şi Investiţii a funcţionat până la 13 martie 2014 sub numele de ATE Bank România, şi până în 2006, sub numele de Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă - Mindbank. A fost înfiinţată în România în anul 1990, iar la data de 18 decembrie 2013, s-a finalizat şi decontat tranzacţia, în urma căreia Dorinel Umbrărescu a devenit acţionarul majoritar, prin preluarea integrală a participaţiei deţinute de Piraeus Bank Grecia. La data de 28 februarie 2020, s-a finalizat şi decontat tranzacţia în urma căreia Gupta Sanjeev a devenit acţionarul majoritar cu o cotă de 99,59%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.