Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane euro către Garanti BBVA Consumer Finance, pentru a finanţa îmbunătăţirile energetice şi eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidenţiale din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane euro către Garanti BBVA Consumer Finance, pentru a finanţa îmbunătăţirile energetice şi eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidenţiale din România. Facilitatea acordată pe durata a trei ani va ajunge în final la proprietarii de case din România pentru a investi în modernizări ce au în vedere reducerea consumului ridicat de energie şi apă, utilizarea de energie regenerabilă şi îmbunătăţirea gestionării deşeurilor”, a informat BSTDB.

Finanţarea va contribui la eficienţa energetică a României şi la obiectivele naţionale de mediu. Pe lângă impactul pozitiv asupra mediului, finanţarea băncii va genera, de asemenea, stimulente pentru industria construcţiilor, dar şi noi locuri de muncă în ţară.

„Îmbunătăţirea eficienţei energetice este una dintre priorităţile noastre operaţionale în România. Suntem încântaţi să continuăm parteneriatul nostru cu Ralfi IFN pentru a promova practici adecvate de eficienţă energetică, ce vor avea ca rezultat reduceri substanţiale de costuri pentru consumatori şi vor îmbunătăţi nivelul de confort şi bunăstare”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreşedintele BSTDB.

Noua facilitate, bazată pe cooperarea de succes dintre BSTDB şi Garanti BBVA Consumer Finance începută în 2017, va asigura finanţare pentru aproximativ 1.500 de gospodării româneşti.

„Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre, iar consumul ridicat de energie are un impact negativ important asupra mediului. Vrem să îmbunătăţim consumul de energie şi resurse în gospodăriile româneşti şi pentru asta oferim noi surse de finanţare. În plus, aceste îmbunătăţiri vor genera, de asemenea, economii financiare pentru clienţii noştri”, a declarat Bogdan Dobre, director general, Garanti BBVA Consumer Finance.

Înfiinţată în anul 1997, Garanti BBVA Credite de Consum (brandul sub care funcţionează Ralfi IFN S.A.) este o instituţie financiară nebancară, care asigură finanţare pentru consumatori, având un portofoliu solid de clienţi şi o prezenţă naţională. Garanti BBVA Credite de Consum face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Leasing. Grupul Garanti BBVA România este deţinut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). 
 
Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre. Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor's (S&P) şi “A2” acordat de Moody's.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.