Banca online Tinkoff din Rusia, condusă de TCS Group Holding, va suspenda de luni tranzacţiile în euro, după impunerea unui nou set de sancţiuni de către Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE a convenit vineri seara o a zecea rundă de măsuri punitive pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Pachetul de măsuri include eliminarea mai multor bănci, printre care Tinkoff şi banca privată Alfa-Bank, din sistemul global de plăţi SWIFT.

”Vor fi disponibile retrageri în euro. Tranzacţiile cu euro vor fi suspendate începând cu 27 februarie 2023”, a spus Tinkoff într-un comunicat, adăugând că tranzacţiile cu alte valute nu va fi afectată.

Într-o declaraţie separată, Tinkoff a declarat că a pregătit contramăsuri la sancţiuni, care ar permite transferul de active către o nouă companie nesancţionată, în termen de trei săptămâni.

Tinkoff Bank a fost înfiinţată de antreprenorul Oleg Tinkov, care a devenit un critic deschis al preşedintelui Vladimir Putin şi al invaziei Rusiei în Ucraina.

Tinkov a declarat în noiembrie anul trecut că a renunţat la cetăţenia rusă din cauza războiului din Ucraina.

Tinkoff a fost forţat să-şi vândă participaţia de 35% din societatea-mamă a băncii, TCS, magnatului rus al metalelor Vladimir Potanin în aprilie anul trecut, în urma unui şir de comentarii împotriva războiului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.