Banca Naţională Elveţiană urmăreşte îndeaproape situaţia de la Credit Suisse, ale cărei acţiuni şi obligaţiuni au fluctuat puternic în ultimele zile, din cauza incertitudinilor legate de costurile restructurării, a declarat miercuri Andrea Maechler, membru al consiliului de administraţie al băncii centrale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile  Credit Suisse, a doua mare bancă a Elveţiei, au scăzut cu până la 11,5%, iar obligaţiunile sale au atins luni minime record, înainte de a recupera unele dintre pierderi, pe fondul îngrijorărilor legate de capacitatea sa de a-şi restructura activităţile fără a cere investitorilor mai mulţi bani.

”Monitorim situaţia. Ei lucrează la o strategie care urmează să apară la sfârşitul lunii octombrie”, a spus Maechler în marginea unui eveniment de la Zurich.

Banca centrală a refuzat să comenteze în trecut despre Credit Suisse, care a spus că are o bază solidă de capital şi lichiditate.

Credit Suise urrmează să anunţe detaliile unui plan de restructurare împreună cu rezultatele din trimestrul trei pe 27 octombrie.

În iulie, Credit Suisse a anunţat cea de-a doua revizuire a strategiei într-un an şi şi-a înlocuit directorul general, aducându-l pe expertul în restructurare Ulrich Koerner pentru a restrânge banca de investiţii şi a reduce costurile cu peste 1 miliard de dolari.

Instituţia financiară are în vedere măsuri de transformare a băncii sale de investiţii într-o afacere ”de consultanţă şi cu capital mai mic” şi evaluează opţiuni strategice pentru afacerea cu produse securitizate, a spus Credit Suisse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.