Banca Mondială a anunţat marţi că suplimentează cu 2 miliarde de dolari, la 14 miliarde de dolari, fondurile puse la dispozişie statelor membre pentru reacţia la pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia financiară anunţase pe 3 martie alocarea de 12 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus.

Dintre aceste fonduri, International Financing Corp (IFC), divizie a Băncii Mondiale, va avea la dispoziţie 8 miliarde de dolari pentru susţinerea companiilor private şi a angajaţilor acestora, în contextul epidemiei.

Marea majoritate a fondurilor vor fi folosite de instituţiile financiare cliente, pentru a continua să finanţeze activităţile comerciale, capitalul circulant şi oferirea de fonduri pe termen mediu firmelor private care au probleme din cauza perturbării lanţurilor de aprovizionare.

Fondurile vor mai ajuta clienţii din sectorul turismului, producţiei şi alte sectoare grav afectate să continue să îşi plătească facturile, ajutând în acelaşi timp sectorul sănătăţii, care trebuie să facă faţă cererii crescute de servicii medicale, echipamente şi medicamente.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a spus că banca este dedicată oferirii unei reacţii rapide şi flexibile a ţărilor în curs de dezvoltare la criza în desfăşurare provocată de virus.

Peste 187.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus în 162 de ţări, iar 7.495 au murit, potrivit calculelor Reuters.

IFC este cea mai mare instituţie de dezvoltare la nivel global, concentrată pe susţinerea sectorului privat din pieţele emergente, colaborând cu 2.000 de companii din întreaga lume. În anul fiscal 2019, IFC a oferit finanţări pe termen lung în valoare de peste 19 miliarde de dolari, pentru ţări aflate în dezvoltate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.