Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanţarea construcţiei unei fabrici de mare capacitate axată pe producţia de maşini de spălat în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa, a anunţat vineri compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua fabrică va produce 2,2 milioane de maşini de spălat pe an, generând aproximativ 1.400 de noi locuri de muncă într-o regiune mai puţin dezvoltată, care se confruntă cu schimbări structurale. Aceasta este prima unitate de producţie din România şi una dintre puţinele din Europa care respectă standardele de tip ,,Industria 4.0”.

”După finalizarea procesului de construcţie, în 2019, noua fabrică va produce anual aproximativ 2,2 milioane de maşini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic - în prezent, liderul pieţei de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piaţă de peste 40% - să răspundă cererii tot mai mari de pe piaţa europeană. Arctic face parte din Grupul Arçelik - al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa şi al şaptelea din lume”, a informat vineri banca.

Această tranzacţie este garantată de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa. Sprijinul acordat de FEIS va stimula investiţiile străine directe în zonele rurale, pentru a atrage noi investiţii şi pentru a transforma România într-un centru de producţie pentru întreaga Europă.

"Acest proiect extrem de inovator, susţinut de Planul de investiţii pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe şi 900 de oportunităţi suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică şi este caracterizată de o rată ridicată a şomajului şi un grad redus de producţie tehnologică. Din acest motiv, investiţia are o mare valoare pentru regiune", spune vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell.

La rândul său, directorul financiar al companiei Arçelik, Polat Şen, a declarat că această investiţie reprezintă un pas important în transformarea României într-un centru de excelenţă în producţia de aparate electrocasnice.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este banca Uniunii Europene.

Arctic este liderul pieţei de aparate electrocasnice din România şi deţine cea mai mare fabrică de producţie din Europa continentală, unitatea de la Găeşti producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2017 de 2,2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.

În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcţie pentru o nouă fabrică de maşini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Noua investiţie este una de tip greenfield şi va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.