Un înalt oficial al Băncii Populare Chineze a declarat sâmbătă că prăbuşirea băncii americane Silicon Valley Bank (SVB) a arătat că schimbările rapide ale politicii monetare au efecte de contagiune, a informat ziarul de stat Shanghai Securities News, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xuan Changneng, guvernator adjunct al Băncii Populare Chineze, a declarat pentru Forumul Global de Gestionare a Activelor de la Beijing că unele instituţii financiare s-au obişnuit să îşi desfăşoare bilanţurile într-un mediu de volatilitate scăzută a ratei dobânzii şi, ca atare, nu au sensibilitate la termenul scurt şi fluctuaţii mari ale dobânzilor.

Caracteristicile bilanţului Silicon Valley Bank au făcut-o mai sensibilă la modificările ratelor dobânzilor şi, în cele din urmă, au condus la riscuri, a spus bancherul.

”Pe baza situaţiei actuale, există încă incertitudinea dacă inflaţia din marile economii dezvoltate va încetini semnificativ pe termen scurt, iar menţinerea în continuare a ratelor dobânzilor relativ ridicate poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra operaţiunilor constante ale sectorului bancar şi sistemului financiar”, a spus el.

SVB Financial Group a solicitat vineri protecţie în temeiul legii falimentului a SUA, la câteva zile după ce fosta sa divizie Silicon Valley Bank a fost preluată de autorităţile de reglementare din SUA.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.