Banca Angliei a acceptat toate obligaţiunile pe termen lung care i-au fost oferite miercuri la o licitaţie inversă, în valoare record de 2,3754 miliarde de lire sterline (2,63 miliarde de dolari), în timp ce programul său de achiziţii temporare, creat pentru calmarea pieţei financiare, se apropie de final, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul de obligaţiuni cumpărate de Banca Anglei a fost cel mai mare la orice licitaţie inversă zilnică care a avut loc de la începerea programului, pe 28 septembrie, deşi suma totală oferită a fost cu mult sub obligaţiunile de  5 miliarde de lire pe care banca centrală a declarat că este pregătită să le cumpere.

Miercuri mai devreme, BoE a declarat că a cumpărat  obligaţiuni  indexate în valoare de 1,9798 miliarde de lire sterline.

Lira sterlină a fluctuat miercuri, pe fondul mesajelor amestecate despre încheierea programuluii de cumpărare de obligaţiuni de urgenţă al Băncii Angliei.

Vorbind la un eveniment organizat de Institutul de Finanţe Internaţionale la Washington, D.C., marţi seara, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a spus că ”o parte din esenţa, cred, a unei intervenţii de stabilitate financiară este că este în mod clar temporară”.

Comentariile lui Bailey de marţi au dus iniţial la deprecierea lirei sterline, care s-a redresat însă miercuri, după un articol al Financial Times potrivit căruia Banca Angliei semnalează în mod privat dorinţa de a-şi extinde programul de cumpărare de obligaţiuni de urgenţă.

Articolul, care a citat surse anonime, a venit în urma comentariilor lui Bailey, care a confirmat că banca centrală îşi va încheia programul de salvare vineri, aşa cum este planificat.

Lira a fluctuat între un minim de 1,0922 dolari pe unitate atins în Asia şi un maxim de 1,103 dolari pe unitate atins la Londra.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.