Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în luna octombrie cu 3,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm încetinit faţă de luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În septembrie, afacerile din industrie au crescut cu 5,2% faţă de aceeaşi a anului trecut şi cu 12% faţă de luna precedentă.

În octombrie, cifra de afaceri din industrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a crescut pe ansamblu cu 3,3%, datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+12%) şi în industria prelucrătoare (+3,1%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,9%), industria bunurilor de uz curent (+6,3%), industria bunurilor intermediare (+4,8%) şi industria bunurilor de capital (+0,9%). Industria energetică a scăzut cu 3,2%.

În perioada ianuarie-octombrie, afacerile din industrie au înregistrat un avans de 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.