Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în noiembrie 2019 cu 1,2%, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm încetinit faţă de luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie 2019, cifra de afaceri din industrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a crescut pe ansamblu cu 3,3%.

În noiembrie 2019, cifra de afaceri din industrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a scăzut faţă de luna precedentă cu 6%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 1,2%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2019, faţă de luna noiembrie 2018, a crescut pe ansamblu cu 1,2%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+1,3%). Industria extractivă a scăzut cu 1,8%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,5%), industria energetică (+5,2%), industria bunurilor intermediare (+4,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,5%). Industria bunurilor de capital a scăzut cu 4%.

În primele 11 luni din 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, cifra de afaceri din industrie a avansat cu 5%.

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.