Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat joi că a amendat companiile Tinmar Energy şi Solprim cu câte 20.000 lei şi societatea Eye Mall cu 60.000 lei, în urma controalelor inopinate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ANRE a finalizat acţiunile de control inopinate demarate ca urmare a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice transmise clienţilor finali, începând cu data de 16.09.2022, de către societatea TINMAR ENERGY. Controale inopinate au avut loc şi la afiliaţii săi: SOLPRIM, S.C. EYE MALL, ARINNA DEVELOPMENT şi LORD ENERGY”, anunţă ANRE.

Acţiunile de control au avut ca tematică: verificarea modului în care societăţile şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice, astfel încât să asigure acoperirea consumului clienţilor (art. 57 alin. (6) din Legea nr. 123/2012); verificarea respectării interdicţiei de a nu denunţa unilateral contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali (art. 58 alin. (1^1) din Legea nr. 123/2012).

”În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societăţile în cauză şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clienţilor şi nu au denunţat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice. Cu toate acestea, pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, societăţile TINMAR ENERGY S.A. şi SOLPRIM S.R.L. au fost sancţionate fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei”, arată ANRE.

Societatea EYE MALL a fost sancţionată cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, precum şi pentru inserarea în contractele de furnizare a energiei electrice a unei clauze care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul, fiind, totodată, dispusă măsura de a modifica toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali în sensul eliminării clauzei care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul.

Societăţile ARINNA DEVELOPMENT şi LORD ENERGY nu au avut obligaţia de a achiziţiona energie electrică pentru acoperirea consumului clienţilor finali, deoarece în perioada supusă controlului nu au avut clienţi finali în portofoliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.