Autoritarea pentru Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie a apreciat, joi, că ar fi greşit ca regatul Unit să caute să obţină ”cu orice preţ” accesul City of London pe pieţele europene, dacă acest lucru ar face mai dificilă stabilirea regulilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie a ieşit din orbita UE pe 31 decembrie, iar acordul său comercial cu blocul european nu acoperă serviciile financiare.

UE evaluează accesul direct pe piaţa financiară pentru Marea Britanie în conformitate cu normele sale de ”echivalenţă”. Blocul a declarat că nu se grăbeşte, deoarece vrea să ştie cât de departe se va îndepărta Marea Britanie de reglementările UE.

CEO-ul FCA, Nikhil Rathi, a declarat că Marea Britanie îşi va folosi autonomia pentru a reglementa în beneficiul pieţelor financiare şi al consumatorilor din Marea Britanie. Modificările aduse regulilor moştenite de la UE se vor concentra pe adaptarea lor la ”specificităţile şi nevoile” pieţelor din Marea Britanie şi nu doar la divergenţa de dragul acesteia.

”Şi, deşi efectul probabil al oricăror modificări ale regimului de reglementare din Regatul Unit asupra echivalenţei cu UE ar trebui şi va fi luat în considerare, nu este în concordanţă cu obiectivele FCA de a viza echivalenţa cu orice preţ, inclusiv costul de oportunitate al eşecului de a face ca pieţele noastre să funcţioneze mai bine ", a spus Rathi într-un discurs adresat Asociaţiei Băncilor Străine.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat separat că trebuie să existe ”o diferenţă foarte clară” între echivalenţă şi aşa-numita politică de localizare.

Bruxelles-ul solicită băncilor europene să mute cliringul instrumentelor derivate denominate în euro de la Londra la Frankfurt, până la mijlocul anului 2022, mai degrabă decât să le permită să continue cliringul în Regatul Unit, sub echivalenţă.

"Echivalenţa se referă la locul în care proprii rezidenţi fac afaceri, locaţia este restul lumii. Acesta este un mare pas înainte", a declarat Bailey reporterilor.

"Nu cred că acest lucru este în interesul pieţelor financiare, nu cred că este în interesul stabilităţii financiare", a mai spus Bailey.

Bancherii consideră că este puţin probabil ca UE să acorde echivalenţa în curând şi că Marea Britanie ar trebui să se concentreze în schimb pe accelerarea eforturilor pentru a face oraşul mai atractiv la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.