Lucrările de defrişare pe lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti au început, a anunţat, miercuri, coordonatorul proiectului, Bogdan Alexandru, care a precizat că apoi vor urma studiile geotehnice şi finalizarea proiectării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

“Ne aflăm pe lotul 2 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, aproximativ la kilometrul 26+500. În această zonă am început lucrările de defrişare, urmare a emiterii ordinului de ministru pentru scotarea din Fondul Forestier. După lucrările de defrişare, vor urma lucrările de studii geotehnice şi apoi finalizarea proiectării.

În paralele cu aceste lucrări pe sectorul 1 al Autostrăzii, în zona de conexiune cu lotul deja deschis la trafic, sperăm că în luna mai să începem lucrările la viaductul de la Boiţa”, a explicat Bogdan Alexandru.

El a reamintit că s-au încheiat şi lucrările de descărcare arheologică şi toate avizele pentru autostradă au fost primite.

“În lunile trecute am încheiat şi lucrările de descărcare arheologică, toate avizele pentru autostradă sunt primite. Sperăm ca de acum totul va merge ca pe roate, să putem vedea lucrări pe tot traseul de 30 de kilometri al sectorului acesta de autostradă.

Pe acest sector avem şapte tuneluri din care cel mai lung tunell Câineni – 1,5 kilometri şi 49 de viaducte. Suplimentar faţă de aceste viaducte va fi şi un ecoduct care va asigura trecerea animalelor peste DN 7, calea ferata şi râul Olt”,  a precizat Bogdan Alexandru.

Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu – Piteşti, de la Boiţa la Cornetu are o lungime de 31,33 de kilometri.

Antreprenor este Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS - Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS;

Durata contractului este 68 de luni (18 luni proiectare, 50 de luni execuţie), iar valoarea contractului, de 4,250 miliarde de lei, fără TVA;

Termenul de deschidere a autostrăzii este 2028.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.