Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat că au fost finalizate lucrările de consolidare a digului de larg al Portului Constanţa, valoarea investiţiei fiind de peste trei milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că lucrările au fost efectuate pe o lungime de peste 700 de metri. 
 
“Pentru anularea efectelor care au condus în timp la starea de degradare a digului de larg, pe porţiunea de la Poarta 1 până în dreptul danei 0, au fost necesare lucrări de modernizare şi consolidare a zidului de gardă, pe o lungime de 706 m. Lucrările s-au executat pe întreaga înălţime a zidului interior şi pe zona de mijloc a paramentului exterior, care nu au fost reparate în ultimii ani. Segmentul respectiv de dig face parte din vechiul port proiectat de către Anghel Saligny”, a explicat Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. 
 
Sursa citată a menţionat că execuţia lucrărilor de modernizare a digului de larg - Dana 0 a durat 36 luni, valoarea contractului fiind de 3.046.075,25 lei, finanţată din fondurile proprii ale CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.