Asus a anunţat noua serie ZenFone 5, compusă din trei modele: ZenFone 5, ZenFone 5Z şi ZenFone 5 Lite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ZenFone 5Z şi ZenFone 5 au în comun construcţia şi majoritatea dotărilor tehnice, cu excepţia chipset-ului, a memoriei RAM şi a spaţiului de stocare.

Cele două smartphone-uri cu ramă metalică şi sticlă 2.5D pe ambele părţi reprezintă pentru Asus trecerea la designul cu rame înguste. Reprezentaţii companiei susţin că ecranul 6,2 inch reprezintă 90% din partea frontală.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tot la capitolul design, trebuie remarcat "cozorocul" împrumutat de la iPhone X, chiar dacă în cazul Asus acesta este o idee mai îngust.

ZenFone 5Z şi ZenFone 5 au ecrane Super IPS de 6,2 inch cu rezoluţie de 2,246 x 1,080 pixeli. ZenFone 5 dispune de un  chipset Snapdragon 636, 4 / 6 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi o baterie de 3.300 mAh.

Camera foto de 12 MP are la bază senzorul Sony IMX363 şi oferă stabilizare optică şi o apertură de f/1.8.

ZenFone 5Z are la bază chipsetul Snapdragon 845 şi va fi disponibil în trei versiuni: cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare, 8 GB RAM şi 128 GB stocare, respectiv 8 GB RAM şi 256 GB stocare.

Inteligenţa artificială nu putea lipsi din palmaresul producătorului taiwanez, astfel că cele două smartphone-uri sunt dotate cu:

AI Boost pentru optimizarea performanţelor în jocuri;

AI Photography pentru selectarea scenei potrivite şi îmbunătăţirea portretelor;

AI Display pentru reglarea automată a ecranului şi ţinerea pornită câtă vreme utilizatorul se uită la el;

AI Ringtone pentru reglarea automată a volumului tonurilor de apel în funcţie de zgomotul ambiental.

Asus nu a anunţat preţurile pentru ZenFone 5, dar a spus că în cazul lui 5Z, care va fi mai scump, acestea vor începe de la 479 de euro.

Cu un ecran de 6 inch, mezinul seriei, ZenFone 5 Lite, se laudă cu primul sistem foto din lume format din patru camere foto. Pe principiul unde încap două camere mai intră încă două, Asus a înghesuit două camere cu unghi de vizibilitate de 120 de grade şi două camere cu rezoluţie mare, cel puţin una dintre acestea având 16 MP.

În acest caz nu se mai poate vorbi de rame înguste, ecranul cu rezoluţie de 2.160 x 1.080 pixeli ocupând doar 80% din partea frontală a telefonului.

ZenFone 5 Lite va fi disponibil atât cu Snapdragon 630, cât şi într-o versiune dotată cu Snapdragon 430. Combinaţiile memorie RAM – spaţiu de stocare vor fi 3 GB şi 32 GB respectiv 4 GB şi 64 GB.

Smartphone-ul care foloseşte o baterie de 3.300 mAh are în dotare inclusiv un senzor pentru amprente şi un sistem de recunoaştere facială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.