AstraZeneca a anunţat marţi că va cumpăra compania biofarmaceutică Fusion Pharmaceuticals, pentru aproximativ 2 miliarde de dolari în numerar, deoarece producătorul de medicamente anglo-suedez pariază pe tratamentele de ultimă generaţie pentru cancer, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul este al doilea al AstraZeneca în această lună, după ce săptămâna trecută a convenit să cumpere Amolyt Pharma, pentru 1,05 miliarde de dolari, pentru a-şi consolida portofoliul de tratamente a unor boli rare.

Producătorul de medicamente va plăti 21 de dolari pe o acţiune Fusion, o primă de peste 97% faţă de preţul de închidere al titlurilor companiei listate în SUA.

Fusion dezvoltă radioconjugate (RC) de ”generaţia următoare” pentru a trata cancerul.

RC furnizează un izotop radioactiv direct celulelor canceroase prin direcţionarea precisă, folosind molecule, şi au apărut ca o modalitate promiţătoare în tratamentul cancerului în ultimii ani, a spus AstraZeneca.

Cel mai avansat program al Fusion este FPI-2265, care se află în prezent într-un studiu clinic de mijloc pentru a trata pacienţii cu cancer de prostată metastatic, rezistent la castrare.

”Între 30 şi 50% dintre pacienţii cu cancer de astăzi primesc radioterapie la un moment dat în timpul tratamentului, iar achiziţia Fusion promovează ambiţia noastră de a transforma acest aspect al îngrijirii cu radioconjugate de generaţie următoare”, a declarat Susan Galbraith, vicepreşedinte executiv, Cercetare şi Dezvoltare în Oncologie la AstraZeneca.

Radioterapia şi chimioterapia au fost pilonii de bază ai tratamentului cancerului de zeci de ani.

AstraZeneca a lucrat la alte abordări, pentru a dezvolta tratamente mai ţintite pentru cancer, inclusiv conjugaţii anticorp-medicament (ADC) şi RC.

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat pentru prima dată ADC-urile în 2000 şi radioconjugatele în 2018.

AstraZeneca va plăti, de asemenea, un drept de valoare contingentă netransferabil de 3 dolari pe acţiune, ducând valoarea tranzacţiei combinate la aproximativ 2,4 miliarde dolari.

Fusion a anunţat în ianuarie că s-a aliniat la FDA cu privire la protocolul său de Faza 2/3 pentru FPI-2265, cu un studiu de fază 3, estimat să înceapă în 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.