Aston Martin a anunţat marţi că a extins un acord cu grupul Daimler pentru acces la tehnologia producătorului german de automobile, inclusiv la sistemele sale pentru automobile hibride şi electrice, în schimbul unei participaţii de până la 20%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania britanică cu o istorie de 107 ani va face un plasament de 250 de milioane de acţiuni noi  către investitori instituţionali noi şi existenţi, la preţul de 60 de pence pentru un titlu.

În luna august, Aston Martin l-a angajat în funcţia de director general pe Tobias Moers, fost CEO al Mercedes-AMG.

Noile acţiuni vor duce la creşterea participaţiei deţinută de Mercedes-Benz la Aston Martin până la 20% până în 2023, de la nivelul actual de 2,6%. Creşterea participaţiei va avea loc în mai multe etape.

”Facem un nou pas major, în condiţiile în care parteneriatul nostru pe termen lung cu Mercedes-Benz se îndreaptă către un alt nivel, aceasta devenind unul dintre acţionarii noştri cei mai mari”, a declarat preşedintele Lawrence Stroll.

Compania germană va dobândi dreptul de a numi un director fără rol executiv în boardul Aston Martin, după prima majorare a participaţiei.

Producătorul maşinilor folosite în franciza James Bond, care a început livrarea primului său SUV, DBX, a raportat pentru trimestrul al treilea o pierdere ajustată din operaţiuni de bază de 29 de milioane de lire sterline, faţă de un profit de 43 de milioane de lire în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile au scăzut aproape la jumătate, la 124 de milioane de lire.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.