Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) a votat joi noua componenţă a consiliului director, în care au fost numiţi ca membri Cornel Theodor Stănescu, reales, şi Ion Popovici, ales în locul Mirelei Bordea, a anunţat asociaţia. Conducerea consiliului director al ARB este asigurată de preşedintele Sergiu Oprescu, de Luminiţa Delia Runcan (vicepreşedinte), precum şi de membrii Cătălin Pârvu, Gabriela Gavrilescu şi Codin Năstase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul director este organul decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Conducerea executivă este asigurată de preşedintele executiv, Florin Dănescu.

Asociaţia Română a Băncilor reprezintă întreaga piaţă bancară din România formată din 37 de bănci active ca persoane juridice române sau străine în sectorul financiar.

"Sistemul bancar românesc şi-a menţinut stabilitatea structurală pe parcursul anului 2016, nivelul indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate fiind la un nivel adecvat, cu peste 38% lichiditate imediată. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de 18,33%, la finele lunii decembrie 2016”, arată ARB într-un comunicat

Băncile asigură peste 90% din totalul finanţărilor acordate de sistemul financiar românesc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.