Asociaţia Pro Infrastructură estimează, miercuri seară, că sunt şanse bune de inaugurare a Drumului Expres 11, lângă Oradea, în 2023, stadiul fizic al lucrării fiind de aproximativ 40%, iar mibilizarea pe şantieră bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei de la Strabag îşi menţin determinarea de a da în folosinţă toţi cei 18,96 kilometri (din care aproximativ 13 km de drum expres veritabil) dintre A3 şi Centura Oradea la sfârşitul anului 2023, înainte de termenul contractual din martie 2024. Estimăm că şantierul este în prezent la un stadiu fizic de aproximativ 40%, aproape toate structurile au elevaţii în faze finale şi avem asfalt pe zone întinse. Dacă Strabag continuă în acelaşi ritm, în decembrie 2023 se va putea circula”, a transmis, miercuri seară, Asociaţia Pro Infrastructură.  

Specialiştii afirmă, însă, că ”la noi nu e niciodată aşa simplu, iar românul este expert în a se împuşca singur în picior”.  

”În continuare autorităţile locale insistă cu solicitările inoportune, aberante, fără bază tehnică, ba chiar ilegale de eliminare a giraţiilor de la km 3 şi km 6. Soluţia corectă în cazul de faţă este construirea drumului conform ofertei, contractului, proiectului aprobat şi autorizaţiilor/avizelor emise deja, astfel încât şoferii să poată folosi din 2023 toţi cei 19 kilometri, inclusiv conexiunile locale, şi să evite complet traversarea oraşului pe această rută”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.  

Aceştia afirmă că, ulterior, la km 6 şi km 3, se pot licita separat soluţiile de denivelare a intersecţiilor (pasaje subterane sau supraterane şi nodul cu DEx11/A11 spre Arad). 

”Fără a intra în detalii tehnice şi juridice, pusul de-a curmezişul în acest moment nu ajută pe nimeni. Ne vom alege cu un blocaj complet, iar şoferii vor fi nevoiţi în continuare să intre prin oraş, pierzând cel puţin 15-20 de minute, în loc să "piardă" câteva secunde în giraţiile mult disputate de la km 6 şi km 3. Bonus, orădenii din zonă vor inhala în continuare noxe degeaba”, a mai transmis organizaţia.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.