Asociaţia Pro Infrastructură transmite, luni, că, la ce foame de autostrăzi este în România, merită efortul tehnic şi birocratic pentru deschiderea traficului pe A 0 Sud în etape. Distanţa dintre DN6 şi DN5 ar putea fi gata în mai 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Antreprenorul general, Alsim Alarko, are termen de inaugurare mai 2023 pentru toţi cei 16,3 kilometri ai tronsonului 2. Probabil nu îi vor livra pe toţi, dar cu siguranţă pot face un efort ca să deschidă parţial sectorul DN6-DN5 în luna mai”, a transmis, luni, Asociaţia Pro Infrastructură.  

Sursa citată apreciază că, la ce foame de autostrăzi este în România, cu atât mai mult în jurul Capitalei, ”se merită efortul tehnic şi birocratic de a da drumul la trafic în acest fel, etapizat, pe loturile 1 şi 2 ale A0 Sud”.  

Astfel, secţiunea DN6-DN5 în mai, DN5-DN4 în iulie şi DN4-A2 cel mai târziu în septembrie 2023. 

”De altfel, turcii de la Alsim Alarko au promis, cot la cot cu oficialii CNAIR, că termină segmentul DN6-DN5 încă din 2022 dar, în ciuda insistenţelor noastre publice, s-au culcat pe o ureche şi nu s-au concentrat în acest sens. Poate suntem mai... norocoşi în 2023”, a mai transmis organizaţia.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.