Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, miercuri, că progresul fizic pe primul lot din Autostrada A7 este de 8-10%, ceea ce înseamnă că, în mod cert, termenul contractual, aprilie 2024, va fi depăşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Pro Infrastructură vorbeşte, miercuri, despre primul lot din Autostrada A7.

”Progresul fizic se învârte în jurul cifrei de 8%, poate spre 10% cu multă indulgenţă. Asta pe un contract semnat în 16.06.2022 cu ordin de începere emis în 22.08.2022 şi o perioadă de execuţie directă (fără proiectare) de 20 de luni. Este cert că termenul contractual, aprilie 2024, va fi depăşit”, a transmis, miercuri, Asociaţia Pro Infrastructură.

Sursa citată precizează că, pentru ca termenul să fie respectat, ”asocierea Pizzarotti-Retter va trebui să aibă un ritm mediu lunar de ~7%, adică de vreo 7 ori viteza de execuţie de până acum”.

”Un vis. Şantierul încă are petice unde cresc cereale şi bălării, terasamentele rareori depăşesc cu un metru terenul natural şi aproape că nu găseşti poduri şi pasaje care să fi ieşit din pământ (…) Este ruşinos că la marea descărcare arheologică de lângă Mizil se mişcau mai mulţi arheologi decât utilajele constructorilor pe tot lotul[, au mai transmis specialiştii asociaţiei.

Aceştia consideră că "«mobilizarea» celor doi antreprenori este total inacceptabilă când orice mică întârziere înseamnă vieţi pierdute pe DN2, cel mai mortal drum din ţară[.

”Sperăm că au încetat dezbaterile sterile cu oficialii CNAIR legate de optimizările la structuri şi că se apucă serios de treabă ca să circulăm în decembrie 2024: ~85% în 20 de luni, 4,25% lunar. Cerem prea mult?!”, a mai transmis organizaţia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.