Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF) salută, marţi, decizia ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a demara construcţia legislativă care să permită acordarea despăgubirilor de secetă, pentru culturile afectate în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţa Fermierilor a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că anul 2022 a fost ”extrem de dificil pentru toţi fermierii români, indiferent de sector (vegetal sau zootehnie), de mărimea fermei sau de regiune”.  

”Facem un apel către decidenţii guvernamentali din coaliţia politică majoritară să grăbească adoptarea ordonanţei de urgenţă anunţată de ministrul Daea şi care acordă despăgubiri pentru culturile de toamnă, unde procesul de evaluare a pagubelor la nivel naţional s-a încheiat. Mai facem un apel către decidenţii şi funcţionarii publici de la nivel central şi local să finalizeze, în cel mai scurt timp, evaluarea suprafeţelor calamitate şi pentru culturile de primăvară, unde situaţia este mult mai dramatică. Este nevoie să avem acest bilanţ în momentul în care se va discuta noua rectificare bugetară, pentru ca despăgubirile pentru culturile de porumb şi floarea-soarelui să poată fi acordate. Este esenţial pentru majoritatea fermierilor noştri”, a transmis Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor. 

 Reprezentanţii AFF propun, de asemenea, ca şi fermierii din sectorul zootehnic să poată beneficia de despăgubiri de secetă, alături de colegii din sectorul vegetal, pentru păşunile şi fâneţele afectate în acest an.  

”Sectorul de creştere a animalelor este într-o criză severă, generată de scumpirea furajelor şi de creşterea generală a cheltuielilor de producţie, costuri care nu pot fi acoperite de preţurile primite de aceştia, în acest moment, pentru marfa vândută”, au mai transmis fermierii.   

Asociaţia Forţa Fermierilor este o organizaţie profesională legal constituită şi care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. 

AFF se luptă pentru drepturile şi interesele legitime a 20.000 de membri înscrişi direct sau care fac parte din organizaţii afiliate la Asociaţia Forţa Fermierilor.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.