Consiliul General al Municipiului Bucureşti dezbate, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre prin care Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov i se deleagă responsabilitatea de a înfiinţa, organiza şi gestiona serviciul public de transport feroviar de interes local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Se împuterniceşte expres Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov, ca în numele si pe seama Municipiului Bucureşti, în calitate de autoritate locală competentă, să înfiinţeze, organizeze, exploateze, monitorizeze şi gestioneze serviciul public de transport feroviar de călători de interes local”, este prevederea cuprinsă în proiectul de Hotărâre suspus votului consilierilor generali ai Capitalei în şedinţa de joi. 
Înfiinţarea serviciului public de transport feroviar de călători a fost aprobată în octombrie anul trecut de Adunarea Generală a ADI pentru Transport public Bucureşti Ilfov.
Printre obiectivele proiectului care vizează înfiinţarea acestui serviciu se numără introducerea trenului urban şi metropolitan care să lege Capitala de localităţile don jurul acesteia. 
În noiembrie anul trecut, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece staţii ale trenului metropolitan în Bucureşti, pe traseele Gara de Vest - Gara de Nord, Gara de Nord - Gara Obor şi Gara de Vest - Gara Obor. Acestea vor fi peroane, nu gări propriu-zise, iar realizarea fiecărei staţii de oprire va costa între 200.000 şi 500.000 de euro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.