Grecia testează turiştii români la punctele terestre de trecere a frontierei în mod aleatoriu, şi nu obligatoriu. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) vine cu precizări după ce pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) şi preluată de mass-media, a apărut informaţia potrivit căreia toţi turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un anunţ publicat ieri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) şi preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiştilor. Anume, că toţi turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid", arată ANAT într-un comunicat.

Autorităţile elene nu au făcut un astfel de anunţ, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, aşa cum s-a procedat până în prezent şi aşa cum procedează şi alte ţări, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

"Probabil că a fost o eroare de traducere  pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că intrăm în plin sezon turistic şi din ce în ce mai mulţi turişti români optează pentru Grecia ca destinaţie. Un astfel de anunţ poate declanşa, pe lângă panică, şi un val de renunţări sau anulări. Orice anunţ tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice", adaugă ANAT.

ANAT solicită şi autorităţilor elene să optimizeze controalele la frontieră, "deoarece o staţionare îndelungată la punctele de trecere a frontierei dăunează atât turiştilor care intră în Grecia dar şi pot afecta turismul elen".

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, miercuri, că toate persoanele care intră în Grecia cu maşina sunt testate obligatoriu la frontieră, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate. Dacă rezultatul testului este pozitiv, persoanele nevaccinate intră în carantină 10 zile, iar cele vaccinate 7 zile.”A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile”, a transmis MAE,

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.