Asistentul vocal Alexa, instalat de Amazon pe dispozitivele inteligente Echo, a înregistrat probleme miercuri, în unele state din Europa, compania înregistrând sute de reclamaţii din partea utilizatorilor, potrivit site-ului Downdetector.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reclamaţiile au început să fie înregistrate începând cu dimineaţa zilei de miercuri.

”În această dimineaţă am avut o problemă care a afectat capacitatea clienţilor de a interacţiona cu serviciul. Alexa funcţionează acum normal”, potrivit unui comunicat al Amazon.

Utilizatorii din Marea Britanie şi Europa au raportat anterior că au dificultăţi în conectarea la server.

”Am trei dispozitive Amazon Echos, toate au aprinsă o lumină roşie şi îmi dau acelaşi mesaj: îmi pare rău, am probleme de înţelegere, te rog să încerci mai târziu”, a scris un utilizator pe Downdetector.

Un alt utilizator a scris: ”Aplicaţia Alexa de pe telefonul meu afişează ‘Îmi pare rău, sistemul nostru are probleme’ şi afirmă că se intervine pentru rezolvarea problemei”.

Amazon nu a răspuns emailurilor şi telefoanelor din partea Reuters pentru a oferi detalii despre natura problemei.

Un al treilea utilizator a scris: ”Am vorbit cu Amazon. Au defecţiuni majore la server şi încearcă să le rezolve rapid. Am observat că Alexa din aplicaţia Amazon Music funcţionează, ca şi pe dispozitivele Dot şi Echo.

Problema a provocat şi o serie de tweet-uri, cu hashtag-ul #Alexadown.

Asigurarea clienţilor că Alexa este sigur este esenţială pentru Amazon, care are ambiţia ca Alexa să fie omniprezent, de la reducerea luminii la redarea de muzică şi plasarea de comenzi pentru utilizatori.

Alexa a mai avut probleme în luna mai, când dispozitivul Echo a înregistrat o conversaţie privată într-o familie din Oregon şi a trimis-o la întâmplare unui cunoscut al acesteia.

În luna martie, utilizatorii au raportat că au auzit un râs neprovocat din partea dispozitivelor operate de Alexa.

Amazon a recunoscut ambele evenimente şi a anunţat că a efectuat corecţii.

Săptămâna trecută, Amazon a lansat noi dispozitive Echo, cu o funcţie audio mai puternică, în încercarea de a se menţine înaintea Apple şi a Google pe categoria de piaţă a dispozitivelor controlate vocal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.