Compania de asigurări Signal Iduna Asigurare Reasigurare a semnat joi acordul privind achiziţionarea companiilor Ergo Asigurări de Viaţă şi Ergo Asigurări, parte a Grupului Ergo, fără a preciza valoarea tranzacţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Compania de asigurări Signal Iduna Asigurare Reasigurare anunţă semnarea în data de 20 mai 2021 a acordului privind achiziţionarea companiilor Ergo Asigurări de Viaţă şi Ergo Asigurări, parte a Grupului Ergo. Tranzacţia va fi supusă aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară şi Consiliului Concurenţei din România", anunţă Signal Iduna. 

Signal Iduna Asigurare Reasigurare precizează că prin această tranzacţie îşi va dezvolta portofoliul de servicii oferite clienţilor pe plan local şi va pune bazele unei creşteri continue şi solide.

„Într-o perioadă în care conceptul de asigurare este prezent tot mai des printre interesele românilor, continuăm să ne diversificăm segmentele de activitate, astfel încât să oferim soluţii pentru o varietate cât mai largă de necesităţi. Fiind parte dintr-un grup cu o experienţă de peste 110 ani în domeniul asigurărilor, fapt ce a adus o valoare adăugată businessului nostru, preluarea portofoliilor celor două companii vine să completeze într-un mod firesc oferta noastră de servicii deja existentă”, declară Tiberiu Maier, CEO al Signal Iduna Asigurare Reasigurare .

Signal Iduna este prezentă în România din anul 2008 şi este liderul pieţei de asigurări private de sănătate din ţară. Portofoliul companiei include, de asemenea, şi poliţe de asigurări de viaţă şi de accident.

Asiguratorul Signal Iduna Asigurare Reasigurare a încheiat anul 2020 cu o creştere de 27% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu anul anterior, la 129,2 milioane lei, de la 101,8 milioane lei în 2019.

Numărul de contracte de asigurare în vigoare la finalul anului 2020 a crescut cu 9% faţă de anul 2019, ceea ce corespunde unui total de peste 190.000 de asiguraţi.

Ergo va activa în România sub brandul Signal Iduna şi va continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuinţe şi răspundere civilă. Volumul de prime post-tranzacţie pe care Signal Iduna îl va deţine în România va creşte cu 50%.

Ergo Asigurări este o companie de asigurări generale înfiinţată în 2007 şi deţine experienţă atât în aria bancassurance, cât şi în interacţiunea cu partenerii de distribuţie pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. Ergo Asigurări de Viaţă este activă pe piaţă din anul 2009, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurările de tip bancassurance.

Grupul Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, fondat în urmă cu peste 110 ani.

În prezent, Signal Iduna este prezentă pe pieţele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria şi România.

Pe piaţa locală, Signal Iduna şi-a început operaţiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie şi pentru companii, asigurări de viaţă, asigurări de accident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.