Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia fondului de pensii facultative Eureko Confort, a adiministratorului Eureko şi a persoanelor din conducere, după ce operaţiunea de fuziune a fondului cu cel de pensii facultative Aegon Essential s-a finalizat, a anunţat marţi autoritatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ASF retrage autorizaţia şi celor care ocupă funcţiile cheie din cadrul administratorului Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.

ASF a aprobat autorizarea definitivă a fuziunii celor două fonduri de pensii facultative, prin absorbţia Eureko Confort, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

Potrivit legislaţiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde două etape, prealabilă şi definitivă. Autorizarea prealabilă a fost aprobată în iulie 2015.

Grupul olandez de asigurări Aegon a preluat în 2014 activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, şi le-a integrat în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.

Preluarea fondului administrat de Eureko Pensii Private a adus Aegon circa 472.000 de clienţi şi a ajuns la 768.861 la finalul anului 2014, de la 263.990 în urmă cu un an.

Grupul olandez Aegon a înfiinţat subsidiara din România la începutul anului 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.